Najnovije vijesti

Odobrena sredstva za izgradnju saobraćajnice u Industrijskoj zoni II i rekonstrukciju ulice Branilaca grada

01/08/2024 | objavio Radio Gradačac
Odobrena sredstva za izgradnju saobraćajnice u Industrijskoj zoni II i rekonstrukciju ulice Branilaca grada
GRADAČAC

Vlada FBiH odobrila je 345 000 KM za završetak radova na izgradnji saobraćajnice u Industrijskoj zoni II  i izgradnju video nadzora u Gradačcu, saopćeno je iz gradske uprave.

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović juče je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, uručio ugovore za 233 korisnika grant sredstava iz Budžeta Federacije BiH za 2024. godinu, namijenjenih razvoju poduzetništva i obrta u FBiH.

Ugovori su potpisani s načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova u FBiH za projekte „Izgradnja poduzetničkih zona“, kao i sa korisnicima projekata „Podrška MSP u IT sektoru“ i „Jačanje konkuretnosti malih i srednjih preduzeća (MSP)“.  Za grad Gradačac odobrena su sredstva za završetak saobraćajnice u Industrijskoj zoni II i izgradnju video nadzora u iznosu od 345 000 KM.

Uz ovu informaciju dodajmo da je prije dva dana u Orašju potpisan ugovor za nastavak  rekonstrukcije ulice Branilaca grada u Gradačcu. Ugovor je potpisan između Grada Gradačca i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija. Vrijednost ugovora je 304.807.50 KM a procjenjena vrijednost ukupnih radova je 434.000 KM. Razlika sredstava će se obezbjediti iz budžeta Grada Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube