Najnovije vijesti

Servisne informacije za 02.08.2024.

02/08/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 02.08.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:27 zalazi u 20:17 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 45 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U Jasenici gorilo nisko rastinje kod planinarskog doma. Opožareno je oko 10 dunuma zemljišta. Intervencija je trajala od 16:14 do 18:20 sati. Požar je gasila jedna posada sa pet vatrogasaca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 72%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 32°C.

Biometeorološka prognoza: Nakon nešto svježijih i ugodnijih jutarnjih sati, natprosječne temperature zraka i pojačan osjet sparine, u nastavku dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, laganije se odijevati, konzumirati više tečnosti, tempirati planirane aktivnosti u prijepodnevnim satima, te općenito postupati po preporukama nadležnih službi. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube