Najnovije vijesti

Muftija Fazlović obišao radove na musalli kod spomenika “Ljiljan”

21/08/2024 | objavio Radio Gradačac
Muftija Fazlović obišao radove na musalli kod spomenika “Ljiljan”
GRADAČAC

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović obišao je jučer mjesto izgradnje musalle na vakufskoj parceli kod spomenika “Ljiljan” na Banderi u Gradačcu. O radovima koji se ovdje obavljaju razgovarao je s glavnim imamom, predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Gradačac i vakifima.

Muftija je isti dan obišao Husejniju i Svirac džamiju u Gradačcu. Ove džamije izgrađene su u istom periodu te spadaju u red poznatijih i značajnijih džamija u Bosni i Hercegovini. U Husejnija džamiji su u toku intenzivni radovi na sanaciji unutrašnjosti, a u Svirac džamiji se obavlja njena temeljita rekonstrukcija.

Kako prenosi Preporod.info, muftija Fazlović se ovom prilikom zahvalio medžlisu, vakifima i džematlijama na njihovom velikom zalaganju i brizi o džamijama.

U petak, 30. augusta s početom u 12.00 sati, bit će održana Manifestacija “Dova za domovinu Bosnu i Hercegovinu” kod spomenika “Ljiljan” na Banderi u Gradačcu. Hutbu će ovom prilikom kazivati muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, a Dovu za domovinu će proučiti glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gradačac mr. Nusret-ef. Kujraković.

Radio Gradačac / Preporod.info

 

 

 

Comments are closed.

YouTube