Najnovije vijesti

Svakim korakom pomažemo jedni drugima: Registrujte se za “Race for the Cure”

27/09/2024 | objavio Radio Gradačac
Svakim korakom pomažemo jedni drugima: Registrujte se za “Race for the Cure”
GRADAČAC

Udruženje „Zmajice“ Gradačac kao članice Mreže Tink-pink Zajedno smo jedno vrši registraciju naših sugrađana za najveći društveno odgovorni događaj u BiH Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure”.

Registracijom koja iznosi 15 KM i uz koju na poklon dobijate ruksačić, pomažete osobama oboljelim od karcinoma dojke, ali ujedno ste dio aktivnosti kojima učestvujete i u podizanju svijesti o ovoj bolesti. Dodatnom donacijom od 15KM možete dobiti brendiranu “Race for the Cure” majicu. Za ovogodišnji događaj možete se registrovati i online putem platforme www.raceforthecure.eu.

Do danas su se na području Gradačca za „Race for the Cure“ registrovale 474 učesnice i prikupljeno je 3.793,00 eura. Sav prikupljeni novac od registracije biće usmjeren za mamografske preglede u ruralnim područjima BiH, pakete prve pomoći za svaku novooperisanu ženu, psihosocijalnu podršku te druge aktivnosti.

Ponosni smo što smo se i ove godine na ovaj način pridružile brojnim udruženjima koja vrše registracije i promoviraju ovu aktivnost  u bosanskohercegovačkihm gradovima i općinama, Zahaljujemo se našim građanima na podršci jer bez njih ništa ne bi bilo i ova akcija ne bi imala ovakav odijek. I dalje se možete registrovati na našoj online platformi, na našem Timu Zmajice , rekla je Nisveta Okić vd. predsjednica Udruženja.

Trka/ šetnja za ozdravljenje „Race for the Cure“ bit će održana u nedjelju, 29. septembra, u Sarajevu na platou ispred Sarajevo City Centra sa početkom u 11 sati.

Radio Gradačac / Udruženje Zmajice Gradačac

Comments are closed.

YouTube