Najnovije vijesti

Kako provjeriti da li ste registrovan birač?

06/10/2024 | objavio Radio Gradačac
Kako provjeriti da li ste registrovan birač?
IZBORI 2024

Na web stranici Centralne izborne komisije BiH možete provjeriti da li ste registrovani za glasanje na lokalnim izborima i na kojem glasačkom mjestu možete glasati. 

Unošenjem podataka (ime, prezime i matični broj) na web stranici CIK-a možete saznati gdje glasate.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine najavila je nastavak uspješne saradnje s UNFPA, Populacijskim fondom Ujedinjenih nacija, s ciljem promoviranja sudjelovanja mladih u političkim procesima. Kako bismo to postigli, zajednički smo kreirali Viber chatbot za Lokalne izbore 2024. godine.

Ovaj inovativni alat, koji je prethodno korišten na Lokalnim izborima 2020. i Općim izborima 2022. godine, pokazao se efikasnim izvorom informacija za birače, omogućujući im brz i jednostavan pristup ključnim informacijama o izbornom procesu. Glavni cilj nadilazi sam chatbot; nastoji se osnažiti mlade, posebno one koji prvi put glasaju, te potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u donošenju odluka.

Ovaj jednostavan alat dostupan je unosom ključne riječi „Izbori“ u pretragu na Viberu. Ukoliko se već ranije koristio Chatbot, preporučuje se brisanje prethodnog chata prije ponovnog ulaska putem pretrage kako biste osigurali pristup najnovijim informacijama.

Radio Gradačac / CIK BiH

Comments are closed.

YouTube