Najnovije vijesti

U Gradačcu do 11 sati izašlo 15 posto birača

06/10/2024 | objavio Radio Gradačac
U Gradačcu do 11 sati izašlo 15 posto birača
IZBORI 2024

Danas se u Bosni i Hercegovini održavaju lokalni izbori, a sva biračka mjesta otvorena su u 7 sati, osim u općinama gdje su izbori odgođeni zbog posljedica poplava. Za Lokalne izbore 2024. koji se održavaju danas za glasanje u izbornoj jedinici 025A – Gradačac određeno je 56 biračkih mjesta, od kojih je 55 za redovno glasanje i jedno biračko mjesto u prostorijama OŠ „Ivan Goran Kovačić“ za glasanje u odsustvu i NNN.

Do 11 sati na birališta u Gradačcu je izašlo 5460 ili 15,05 posto od ukupnog broja registrovanih birača. U Centralnom biračkom spisku registrovano je 36.338 birača sa pravom glasa u izbornoj jedinici 025A-Gradačac.

Sva biračka mjesta na području grada Gradačca su otvorena na vrijeme i građani od jutarnih sati izlaze na birališta. Pozivam birače da izađu na izobore i iskoriste svoje biračko pravo, rekao je Isam Sendić, predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Gradačac.

U odnosu na raniji izborni cilklus biračka mjesta Svirac 1 i Svirac 2 su u poslovnom prostru Bakaluk u ulici Sviračka. Stanovnici Mionice koji su ranije glasali u Alibašićima a njihove ulice gravitiraju Kamberima ove godine izlaze na biralište Mionica-Kamberi u osnovnoj školi „Hamdija Kreševljaković“.

Za glasanje u odsustvu prijavljeno je 136 birača a pet mobilnih timova do 19 sati bi trebalo obići i omogućiti pravo glasa za 149 osoba.

Tri su kandidata za gradonačelnika Gradačca dok za pozicije u Gradskom vijeću kandidate ima 13 političkih subjekata, među kojima su dva kadidata iz reda nacionalnih manjina.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube