Najnovije vijesti

Obilježen Dan prvačića 2024

24/10/2024 | objavio Radio Gradačac
Obilježen Dan prvačića 2024
GRADAČAC

Najveselije mjesto u Gradačcu jučer je bila sportska dvorana gdje je po 12 puta organizovana manifestacija Dan prvačića. Na jednom mjestu bili su učenici prvih razreda sedam gradačačkih osnovnih škola. Njih 374 zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima, ali i roditeljima došli su da proslave početak školovanja.

Manifestacija koja se po 12 put organizuje u Gradačcu ima za cilj mališanima uljepšati prve školske dane. Jer, polazak u školu je vrlo važan dan za svakog đaka prvaka i njihove roditelje. Sretan polazak u školu i uspješno školovanje poželio im je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić i istakao da mu je posebno zadovoljstvo prisustvovati ovakvim događajima.

U školskoj 2024/2025. godini u prvi razred osnovnih škola upisalo se 374 učenika i u odnosu na prethodnu godinu više je za 22 đaka. Najviše prvačića je u OŠ „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac, njih 117, a najmanje u OŠ „Edhem Mulabdić“ Mediđa Donja, 24 đaka prvaka.

Prvačići su se  družili uz prigodan zabavni program, edukativne radionice uz pjesmu, ples i animatore. Raspjevano druženje okončano je kako i priliči, poklonima i željama da svaki školski dan bude lijep i veseo.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube