Najnovije vijesti

Gradonačelnik Dervišagić organizovao prijem za članice Udruženja “Zmajice”

Gradonačelnik Dervišagić organizovao prijem za članice Udruženja “Zmajice”

10 Marta, 2022
GRADAČAC

Jučer (09.03.2022.) je gradonačelnik Edis Dervišagić održao radni sastanak s članicama Udruženja „Zmajice“ Gradačac. Na sastanku se razgovaralo o trenutnim i budućim aktivnostima ovog  udruženja kao i određenim problemima oko liječenja žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja.

Istaknuto je da se iz budžeta Grada Gradačac izdvajaju sredstva za dio troškova onkoloških pacijenata koji odlaze na liječenje u Tuzlu. Prošle godine je potpisan „Sporazum o organizaciji i finansiranju prevoza onkoloških pacijenata na radioterapiju u UKC Tuzla“ između Gradske uprave i  JZU Dom zdravlja Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji i naglasio da će dosadašnja podrška biti nastavljena i u narednim periodu a posebno u područijima koja su bila tema ovog sastanka.

Članice Udruženja žena oboljeleih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Zmajice“ Gradačac izrazile su zahvalnost na dosadašnjoj podršci od strane Gradonačelnika i Gradske uprave Gradačac. Predsjednica Udruženja, Zijada Zrnić, uručila je zahvalnicu gradonačelniku Edisu Dervišagiću kojom se potvrđuje dosadašnja podrška Grada Gradačac ovom udruženju.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube