Najnovije vijesti

Klopićeva komedija „Putovanje“ na repertoaru festivala „Mostarska liska 2020“

Klopićeva komedija „Putovanje“ na repertoaru festivala „Mostarska liska 2020“

17 Juna, 2020
KULTURA

Komediju „Putovanje“ koju je napisao naš sugrađanim Vahid Klopić a režirao Midhat Kušljugić, odigrat će glumci Narodnog pozorišta Tuzla 28. septembra na 17. međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska 2020“. U predstavi igraju: Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić.

„Putovanje“ govori o tri osobe, jednoj ženi i dva muškarca, koji se susreću na autobuskoj stanici. Počinju razgovarati otkrivajući jedno o drugom razne pojedinosti iz života, pa i da se od ranije poznaju. Čekajući autobuse za Minhen, Beograd i Zagreb govore šta ih je sve snašlo u životu.

Festival „Mostarska liska 2020“ koji se tradicionalno održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar u mjesecu aprilu, odgođen je zbog tada proglašene pandemije virusa COVID-19. Ovogodišnji  17. međunarodni festival komedije „Mostarska liska 2020“ će biti održan od 25. – 30. septembra.

Pored takmičarskog, Festival će i ove godine imati značajan dio pratećih sadržaja koji će biti objavljeni neposredno prije početka Festivala.

Radio Gradačac / Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube