Najnovije vijesti

Servisne informacije za 10.01.2023.

Servisne informacije za 10.01.2023.

10 Januara, 2023
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:17 zalazi u 16:31 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 86 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je devet beba četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – teška krađa.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost zraka 94%, puše pojačan vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom i mogućom susnježicom. Najviša dnevna temperatura zraka 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i djelimičnim zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je neophodno umanjiti aktivnosti. Također poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube