Najnovije vijesti

13. kung fu Prvenstvo BiH: KBS Zmaj osvojio 10 medalja

04/04/2017 | objavio Radio Gradačac
13. kung fu Prvenstvo BiH: KBS Zmaj osvojio 10 medalja
Borilački sportovi

Na 13. Državnom kung fu prvenstvu, održanom u nedjelju u Gradačcu, nastupilo je skoro 150 takmičara u 180 kategorija. Domaćin je bio KBS Zmaj čiji su takmičari u borbama osvojili 10 medalja.

Titule državnih prvaka osvojili su: Elma Mujčinović (juniorke do 56 kg), Amel Mujić (juniori do 60 kg), Dženeta Bahić (seniorke do 56 kg), Rasim Bahić (juniori do 65 kg), Samir Ibrišević (seniori do 85 kg) i Asmir Jahić (seniori preko 90 kg).

Viceprvaci BiH su Mahir Subašić (juniori preko 90 kg) i Enes Hadžimuhamedović (juniori do 70 kg). Bronzane medalje su osvojili Emir Malešak (juniori do 65 kg) i Samir Jukan (seniori do 85 kg).

Članovi KBS Zmaj već na početku godine napravili su izuzetne rezultate. Kako navode, put do uspjeha bio bi lakši, bolji i znatno uspješniji uz redovne sponzore, ali će se i pored toga truditi da i na svim budućim takmičenjima predstavljaju naš grad u što boljem svjetlu.

Treba podsjetiti i na uspjehe ostvarene na 5. Bushido kupu u Banja Luci. U konkurenciji 1.050 takmičara iz 68 klubova zemalja regiona ekipa Zmaja zauzela je 7. mjesto osvojivši 6 zlatnih, 6 srebrenih i 3 bronzane medalje. Zlatom su se okitili: Nasmir Pašalić, Aldina Bahić, Esma Pašalić, Amel Mujić, Amel Omerčić i kata-tim u sastavu Tarik Kadić, Benjamin Halilović i Amel Mujić.

Srebrni su bili Edin Pobrić, Tarik Kadić, Tarik Skenderović, Emra Subašić, Said Husenbašić i kata-tim u sastavu Ajla Vehabović, Anela Hanić i Nusreta Bećirović. Bronzane medal su osvojili Benjamin Halilović, Tarik Avdić i Said Husenbašić.

 

U 1. kolu karate lige TK-a karataši Zmaja nastupili su u 42 kategorije i osvojili 37 medalja: 16 zlatnih, 6 srebrenih i 15 bronzanih.

 

Radio Gradačac/Foto: KBS Zmaj

Comments are closed.

YouTube