Najnovije vijesti

Asfaltiran put u MZ Ledenice Donje

09/08/2018 | objavio Radio Gradačac
Asfaltiran put u MZ Ledenice Donje
GRADAČAC

Svakodnevno dobijamo informacije o  aktivnostima na realizaciji projekta „Izgradnja i rekonstrukcija gradskih ulica i lokalnih cesta na području općine Gradačac“ koji obuhvata 21 putni pravac ukupne vrijednosti 1.508.232.10 KM. Realizacija ovog projekta se finansira sredstvima općinskog budžeta uz učešće građana od 20% sredstava prema mjestu izvođenju radova.

Kako saznajemo u Općini Gradačac, u toku su radovi na izgradnji putne infrastrukture u MZ Ledenice Gornje te u Industrijskoj zoni I. U MZ Ledenice Gornje radi se o rekonstrukciji puta za Huskiće (faza I: L = 748,00 m)  u iznosu od 95.965,74 KM. Započeti su i radovi na rekonstrukciji puta u MZ Hrgovi Donji. 

Ranije su završeni su radovi na asfaltiranju dionice puta u MZ Srnice Donje a ovih dana i u MZ Ledenice Donje (prekid Bjeljevina) dužine 195 metara. 

U narednim danima očekuje se početak radova u MZ Vučkovci i MZ Mionica II ( Kamberi ). U Vučkovcima će se rekonstrisati dionica puta Softići-Haremska odvojak za Đonliće (L = 290,50 m) za što su planirana sredstva u iznosu od 51.782,99 KM, saopćeno je iz Općine Gradačac.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube