Najnovije vijesti

Asocijacija žena Medžlisa IZ Gradačac posjetila Udruženje “Kutak radosti” u Gradačcu

27/04/2017 | objavio Radio Gradačac
Asocijacija žena Medžlisa IZ Gradačac posjetila Udruženje “Kutak radosti” u Gradačcu
Vjerske zajednice

Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednice Gradačac posjetila je danas Udruženje za pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju “Kutak radosti” u Gradačcu. Posjetu je, zajedno sa još deset članica Asocijacije, organizovala Emira Kavazović, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Gradačac.

O aktivnostima koje se realizuju u „Kutku radosti“ gošće je upozano Amar Omerović, defektolog koji radi sa članovima ovog Udruženja. Posebno je istakao realizaciju niza radionica i sportskih aktivnosti, te aktivnosti poput heklanja, pletenja i izrade ukrasnog nakita. Udruženje učestvuje na raznim sajmovima i takmičenjima na kojima postižu odlične rezultate.

Ovom prilikom prezentovani su sportski uspjesi vrijednih članova Udrženja. Vesna Sendić je prošle godine, na najvećem takmičenju za osobe sa intelektualnim teškoćama – šestim Sportskim igrama ”Oaza” i Specijalnoj olimpijadi BiH, osvojila srebrenu medalju u plivanju, a Sevret Pandžić drugo mjesto u bacanju kugle.

Udruženje okuplja 67 članova, a svakodnevno u njemu boravi oko deset članova koji su, u zavisnosti od uzrasta, podijeljeni u grupe. Za sve njihove aktivnosti zaslužna je Ajka Pelešević.

Za članove Udruženja je, kako se moglo čuti, veoma važna pomoć i podrška ljudi dobre volje u realizaciji aktuelnog projekta otvaranja Sportskog kluba, gdje bi se pripremali za sportska takmičenja i kroz sport poboljšali svoje psiho-fizičko zdravlje. Asocijacija žena i Medžlis IZ Gradačac, u narednom periodu, žele podržati rad ovog Udruženja i unaprijediti međusobnu saradnju na raznovrsnim edukacijskim projektima.

Radio Gradačac / Emira Kavazović

Radio Gradačac poziva sve ljude dobre volje da pomognu rad Udruženja „Kutak Radosti“ Gradačac i realizaciju projekta otvaranja Sportskog centra. Informacije o aktivnostima Udruženja možete pronaći na facebook stranici Kutak radosti Gradačac

Comments are closed.

YouTube