Najnovije vijesti

AUDIO/VIDEO: Prevoz vozilima Hitne službe DZ Gradačac – pritužba i odgovor

16/09/2018 | objavio Radio Gradačac
AUDIO/VIDEO: Prevoz vozilima Hitne službe DZ Gradačac – pritužba i odgovor
GRADAČAC

Pažnju javnosti u Gradačcu i šire ovih dana izazvala je objava na facebook profilu naše sugrađanke Halime Smajlović o njenom iskustvu sa Službom hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Gradačac vezano za prevoz njenog teško bolesnog i nepokretnog oca Jasima Ćorića sa UKC-a Tuzla nazad u Gradačac.

U petak (14. septembra) smo, tražeći informaciju više iz prve ruke, razgovarali sa Halimom Smajlović o njenom iskustvu i svemu što se dešavalo u noći između 11. i 12 septembra.

U isto vrijeme, tražili smo pojašnjenja ovog slučaja kao i procedura u funkcionisanju SHMP od strane direktorice Doma zdravlja dr. Alme Šakić. Prvobitno smo dogovorili njeno gostovanje u našem programu u istom terminu kada smo planirali emitovati snimak razgovora sa gospođom Smajlović, međutim direktorica Šakić nam je naknadno javila da iz opravdanih razloga nije u mogućnosti gostovati u tom terminu. Izrazila je volju i želju da prvom narednom prilikom gostuje u našem programu.

Istog dana na našu adresu stiglo je i saopćenje za javnost direktorice Šakić na ovu temu.

Tonski zapis snimljenog razgovora sa gospođom Smajlović emitovali smo u programu Radio Gradačca od 17:35 sati, a odmah nakon toga u program nam se putem telefona javila i direktorica Šakić dajući pojašnjenja ovog slučaja iz perspektive standarda i normativa koji propisuju rad SHMP.

Snimak razgovora sa Halimom Smajlović uradili smo i u video zapisu, a isto smo imali namjeru i sa dr. Almom Šakić u našem studiju. Obzirom da dr. Šakić nije bila u mogućnosti da gostuje u studiju, nego putem telefona, u drugom dijelu priloženog videa emitujemo samo tonski zapis telefonskog razgovora snimljenog u programu Radio Gradačca.

Video traje oko 19 minuta, ali zbog što boljeg razumijevanja situacije u kojoj se našla gospođa Smajlović i objašnjenja datog od strane dr. Šakić nismo ga skraćivali. Cilj nam je da se čuju obje “strane” u ovom slučaju i kako bi javnost bila što bolje informisana.

Mnogi nisu bili u prilici da u navedenom terminu slušaju program Radio Gradačca, pa na ovaj način želimo da omogućimo informaciju više.

Zbog vremenskih odrednica u snimku napominjemo da je tema obrađivana u našem programu u petak, 14. septembra, od 17:35 sati.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube