Najnovije vijesti

Bajramska čestitka premijera TK Irfana Halilagića

10/04/2024 | objavio Radio Gradačac
Bajramska čestitka premijera TK Irfana Halilagića
Tuzlanski kanton

U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti, u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.
Tokom proteklog mjeseca muslimani širom svijeta su dijelili radost ramazana sa svojim komšijama, tražeći smiraj u vjeri i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadam se da je ovaj sveti mjesec vama i vašim voljenima bio prilika za duhovnu obnovu i solidarnost. 

Također, želim istaknuti i da Bosna i Hercegovina ovih dana pokazuje svoje bogatstvo različitim vjerskim događajima i praznicima. Katolici su dočekali Uskrs, vjernici islamske vjeroispovijesti ispraćaju mjesec ramazan i sutra dočekuju Bajram, a pravoslavci i Jevreji iščekuju najradosnije praznike Vaskrs i Pesah. 
Stoga je danas posebna prilika da još jednom pošaljemo poruku bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja, te izgradnju cjelokupnog društva po uzoru na vlastite porodice.

U tom svjetlu svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, želim u budućnosti puno zdravlja, mira i prosperiteta.

Bajram Šerif  Mubarek Olsun!“

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube