Najnovije vijesti

Banja “Ilidža” Gradačac proširuje smještajne kapacitete

13/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Banja “Ilidža” Gradačac proširuje smještajne kapacitete
GRADAČAC

JZU Banja „Ilidža“ Gradačac u ovoj godini imala je 54.000 noćenja što predtsvlja 90% popunjenosti kapaciteta banjskog objakta i 2023. godina bit će rekordna u poslovanju ove ustanove, rekla je za Nihada Sejdić direktorica Banje „Ilidža“ za Radio Gradačac.

Reprizu jutrošnje emisjie „Gost u studiju“ sa direktoricom Banje“ Ilidža“ Gradačac Nihadom Sejdić možete poslušati u nedjelju, 17. decembra, od 15 sati.

Nastavljena je dugogodišnja uspješna saradnja sa Savezom udruženja penzionera/umirovljenika FBIH. U septembru je u prostorijama JZU Banja “Ilidža“ Gradačac potpisan ugovor o realizaciji programa rehabilitacije penzionera/umirovljenika FBIH za 2024. godinu.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora, cilj je održati i poboljšati zdravlje građana i ponovno osposobiti oboljele. Takođe, cilj je proširiti smještajne kapacitete u narednom periodu, kako bi što više pacijenata ostvarilo svoj boravak u ovoj ustanovi i uspješno sproveli liječenje.

U narednoj 2024, godini nastavit će se realizacija izgradnje druge faze objekta, čijim će završetkom biti prošireni kapaciteti za novih 40 ležajeva. Tim povodom nedavno je potpisan ugovor sa izvođačem radova DŽENA d.o.o. Gradačac. Banja “Ilidža” će radove finasirati sa 500.000 KM vlastitih sredstava.

Ključni kapitalni projekat u 2024. godini bit će priprema i radovi na bušenju novog bunara sa termanlnom vodom, čime bi se nesmetano nastavilo sa pružanjem usluga liječenja i rekreacije u ovom banjskom lječilištu.

Podsjetimo Banja ”Ilidža” Gradačac je akreditovana od strane Agencije za kvalitet i akreditaciju (AKAZ) 2016. godine, zatim reakreditovana 2020., te ponovno 2023. godine kada je dobila i Certifikat za zdravstvenu ustanovu koja ispunjava sistem sigurnosnih standarda za bolnice u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac / foto: Banja Ilidža Gradačac

Comments are closed.

YouTube