Najnovije vijesti

BH Telecom donira sredstva za adaptaciju i opremu četiri škole u Gradačcu

15/02/2018 | objavio Radio Gradačac
BH Telecom donira sredstva za adaptaciju i opremu četiri škole u Gradačcu
Biznis

Nastavljajući dobru društveno odgovornu praksu, kompanija BH Telecom će i ove godine donirati milion KM pravnim licima koja su učestvovala na javnom konkursu objavljenom u septembru prošle godine. Konkurs je bio otvoren do 02. oktobra i ukupno je zaprimljeno 225 prijava, od čega je, nakon kvalifikacija i ocjena, odabrano ukupno 137 dobitnika donacije.

U skladu sa uslovima konkursa, ovogodišnje donacije su usmjerene za finansiranje programa, projekata i aktivnosti osnovnih i srednjih škola, profesionalnih/dobrovoljnih vatrogasnih jedinica, gorskih službi spašavanja i javnih kuhinja na području Bosne i Hercegovine.

Najveći broj dobitnika donacije, ukupno 89, su osnovne i srednje škole kojima će biti donirano 584.727 KM. Sredstva će biti usmjerena za poboljšanje uslova rada odgojno – obrazovnih institucija kroz izvođenje neophodnih adaptacija, opremanje informatičkih kabineta i podršku inkluzivnom obrazovanju djece sa posebnim potrebama i nadarene djece, saopćeno je iz BH Telecoma.


Među 89 škola su tri osnovne i jedna srednja škola sa područja općine Gradačac. To su: Osnovna škola “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” Srnice Donje – Gradačac, Osnovna škola “Hamdija Kreševljaković” Kamberi – Gradačac, Osnovna škola “Edhem Mulabdić” Međiđa Donja – Gradačac i Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac.


Novčana sredstva u iznosu od 181.500 KM namijenjena profesionalnim, odnosno dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama će biti iskorištena za nabavku neophodne vatrogasne opreme i vozila, dok će gorske službe spašavanja donaciju u iznosu od 98.100 KM iskoristiti za nabavku opreme i tehničkih sredstava potrebnih za rad ovih službi.

Kao i prethodnih godina, i ove godine će značajna sredstva biti donirana javnim kuhinjama na području BiH za finansiranje obroka, nabavku hrane i neophodne opreme te humanitarnu pomoć najugroženijim građanima, povratnicima i raseljenim licima. Javnim kuhinjama će biti donirano ukupno 90.673 KM.

Kako je saopćeno iz BH Telecoma, prema odluci Nadzornog odbora poseban ovogodišnji dobitnik donacije je Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine kojem će ova kompanija donirati 45.000 KM. 

Spisak dobitnika donacija pročitejte OVDJE.

Radio Gradačac / BH Telecom

 

Comments are closed.

YouTube