Najnovije vijesti

Danas počinje rekonstrukcija objekta gradskog kina

15/07/2021 | objavio Radio Gradačac
Danas počinje rekonstrukcija objekta gradskog kina
GRADAČAC

Iz Gradske uprave obavještavaju građane Gradačca da danas, 15.07.2021. godine, počinju radovi na rekonstrukciji zgrade gradskog kina u Gradačcu. Radovi se odnose na zamjenu fasadne stolarije, krovnog pokrivača, utopljavanje stropne konstrukcije i izrada klimatizacije i ventilacije u cjelokupnom objektu.

Vrijednost radova iznosi 208.326 KM, a finansiraju se uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i budžeta Grada Gradačca.

U naredom periodu očekuje se i druga faza rekonstrukcije objekta gradskog kina koja će se odnositi na unutrašnje uređenje objekta. Procjenjuje se da će vrijednost ovih radova iznositi oko 130.000 KM.

Završetkom kompletne rekonstrukcije Gradačac će dobiti jedan moderni i multifunkcionalni objekat koji će odgovoriti na potrebe naših sugrađana.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumjevanje budući da će u narednom periodu biti ograničeno kretanje kroz gradski park, dječije igralište, sportski poligon Luke i u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u zgradi gradskog kina u Gradačcu, poručili su iz Gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube