Najnovije vijesti

Dervišagić na zasijedanju PIC-a: Uskoro očekujem posjete visokih zvaničnika našem gradu

03/12/2019 | objavio Radio Gradačac
Dervišagić na zasijedanju PIC-a: Uskoro očekujem posjete visokih zvaničnika našem gradu
FBiH/BiH

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sastali su se danas u Sarajevu kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Sastanak s predstavnicima lokalnih organa vlasti u BiH održan je u popodnevnim satima u zgradi Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR).

Na poziv OHR-a, na današnjoj sjednici sa ambasadorima, prisutnim članovima i međunarodnim donatorima, predstavilo se pet uspješnih lokalnih zajednica: Gradačac, Tešanj, Gradiška, Teslić i Tomislavgrad.

Predstavljeni su privredni, infrastrukturni i razvojni projekti, te potencijali grada Gradačca i očekujem skore posjete visokih zvaničnika našem gradu, izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

Sastanak političkih direktora Upravnog odbora PIC-a najavljen je i za sutra. Javnost će biti obaviještena o detaljima sastanka na konferenciji za novinare visokog predstavnika Valentina Inzka i njegovog prvog zamjenika Michaela Scanlana koja je najavljena za sutra.

Radio Gradačac / federalna.ba

Comments are closed.

YouTube