Najnovije vijesti

Dobrota na djelu

03/05/2018 | objavio Radio Gradačac
Dobrota na djelu
GRADAČAC

Mladi rekreativci na igralištu Luke u Gradačcu juče nisu mogli ostati ravnodušni na patnju psa lutalice kojeg su ispred škole „Ivan Goran Kovačić“ zatekli u izuzetno lošem stanju. Bez puno razmišljanja pozvali su veterinara, a odazvao se Emir Djedović, veterinar u firmi Terravet.

Na poziv raje sa igrališta pomogao je oboljelom psu. To nije bilo nimalo lako, pas je na trenutke postajao i agresivan, ali uz stručnost i strpljivost veterinara, već poslije nekoliko sati njegovo stanje bilo je puno bolje.

Rekreativci su u šali rekli kako uslugu nemaju čime platiti, na šta je veterinar odgovorio kako pomoći nekome nema cijenu i time pokazao da među nama još uvijek postoje osobe ispunjene dobrotom i empatijom.

Emir Djedović je za Radio Gradačac rekao da psa nije mogao odvesti na detaljan pregled, ali je u skladu s njegovim stanjem pružio terapiju protiv infekcija, koja je ubrzo imala vidljive rezultate. Ističe da se radi o sasvim razumljivom, ljudskom činu u skladu sa profesijom i njenim pravilima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube