Najnovije vijesti

Edukacija učenika i profesora

27/05/2016 | objavio Radio Gradačac
Edukacija učenika i profesora
KULTURA

Treći dan književne manifestacije „Kikićevi susreti“ bio je posvećen edukaciji kroz radionice za učenike i nastavnike. O tome Kako pričati objektivom, a slikati mikrofonom školarci su učili od Zorana Ćatića, dok je Lamija Begagić osnovcima približila pokret feminizma i njegove osnovne značajke. Nastavnici i profesori učestvovali su na radionici Pisanje superrečenica koju je održao Namir Ibrahimović.

2 A 3 A 1 A

 

 

Dugogodišnji učesnik susretanja u Gradačcu, književnik Nijaz Alispahić, danas je bio izuzetno blag profesor na času za srednjoškolce. Birao je svoje pjesme, a u kazivanjima o djetinjstvu, uspomenama, ljubavi i patriotizmu pridružio se i književnik Vahid Klopić pismom Hasanu Kikiću.

4 A

5 AOd učenika se očekuje da im škola bude važna, a da oni baš i ne znaju zašto, kazao je  Nenad Veličković na radionici za učenike srednjih škola. Tumačeći razloge, te obrađujući najznačajnije probleme obrazovanja u BiH danas, došlo se do zaključka da je škola najvažnija političarima. U školi se ne govore potpune, nego naučene istine, kazao je Veličković, te tumačeći standarde znanja posebno istakao potrebu racionalnog razmišljanja i odlučivanja.  

6 A

 

Comments are closed.

YouTube