Najnovije vijesti

Formirani timovi za edukacijske posjete o nasilju u porodici

24/05/2024 | objavio Radio Gradačac
Formirani timovi za edukacijske posjete o nasilju u porodici
GRADAČAC

Na današnjem sastanku Koordinacionog tijela za sigurnost i bezbjednost građana grada Gradačac formirani su timovi za edukacijske posjete mjesnim zajednicama u cilju upoznavanja javnosti o vrstama nasilja u porodici, načinima prijave nasilja, te vrstama zaštitnih mjera i ko ih izriče.

Tim čine predstavnici Grada Gradačac, Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja Gradačac, Policijske uprave Gradačac i Centra za socijalni rad. Prve posjete mjesnim zajednicama planirane su već u toku naredne sedmice.

Ovim povodom, na svojoj Facebook stranici, oglasila se i Neformalna grupa građanki i građana Gradačac.

U objavi se kaže:

“Naša upornost sa upućivanjem zahtjeva Gradskom vijeću i Gradskoj upravi Gradačac se isplatila.

Zaključci tematske sjednice Gradskog vijeća od 14.3.2024. godine kreću u realizaciju što je bilo vidljivo i na današnjem sastanku. Multisektorski pristup lokalnih institucija čiji angažman tražimo je ostvaren u punom kapacitetu na sastanku Koordinacionog tijela za bezbjednost i sigurnost (Policijska stanica Gradačac, Centar za socijalni rad Gradačac i Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Gradačac).

Obavještavamo javnost da su se prethodno održali sastanci sa jednim brojem predstavnika mjesnih zajednica i da je zainteresovanost mjesnih zajednica za provođenje edukacijske kampanje na zavidnom nivou. Drugi krug sastanaka sa predstavnicima mjesnih zajednica će se održati u narednom periodu.

O svim budućim aktivnostima biti ćete obavješteni putem gradačačkih javnih medija a i preko stranice Neformalne grupe građanki i građana Gradačac.”

Radio Gradačac / Grad Gradačac / Neformalna grupa građanki i građana Gradačac

Comments are closed.

YouTube