Najnovije vijesti

Foto konkurs: #MojaBiH, #LaMiaBosniaErzegovina

15/04/2018 | objavio Radio Gradačac
Foto konkurs: #MojaBiH, #LaMiaBosniaErzegovina
FBiH/BiH

Sve do 1. maja mladi Bosanci i Hercegovci dobi od šeste do  25. godine moći će slati fotografije  koje za cilj imaju predstavljanje  Evropskoj uniji  Bosne i Hercegovine onakvom kako je oni vide danas. Među nagradama će biti kursevi iz oblasti komunikacije i fotografije, digitalni foto–aparati, projektor i putovanje u Italiju.

Učesnici konkursa su podijeljeni  u  4 kategorije, od kojih 3 pojedinačne kategorije i 1 rezervisana za razrede ili grupe razreda iste školske ustanove. Fotografije, koje mogu predstavljati pejzaž, spomenike, hranu, osobe ili umjetničke radove, treba poslati na e-mail adresu mojabihphoto@gmail.com, a biće objavljene od strane Ambasade Italije u BiH na njenoj Facebook stranici – Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina – i na Twitter profilu @ItalyinBiH.

Incijativa, koju je pokrenula Ambasada Italije dio je “Mjeseca italijanske fotografije u Bosni i Hercegovini” i realizuje se u saradnji sa Evropskom delegacijom,  UNICEF-om i Misijom OSCE-a u BiH.

Na društvenim kanalima Ambasade već se mogu naći kompletan Pravilnik kao i promotivni materijal ove inicijative, koji su pripremili dva poznata komičara iz Bosne i Hercegovine Damir Nikšić i Zenit Đozić , saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Pogledajte i na https://www.youtube.com/channel/UC7LhQxWKXCQllvrGB47QDyw

Radio Gradačac / Ambasada Italije u BiH

 

Comments are closed.

YouTube