Najnovije vijesti

FOTO: Obilježen Dan zlatnih ljiljana općine Gradačac

19/10/2018 | objavio Radio Gradačac
FOTO: Obilježen Dan zlatnih ljiljana općine Gradačac
Boračka udruženja

Danas je odigran 8. malonogometni turnir učenika osnovnih škola u povodu obilježavanja 22. oktobra – Dana općine Gradačac i „Dana zlatnih ljiljana općine Gradačac“.  Organizator ovog tradicionalnog turnira je Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja (UDNRP) općine Gradačac.

Prisutnima su se na otvaranju turnira obratili Sedat Zukić, predsjednik Saveza boračkih organizacija općine Gradačac i Edin Hadžimuhamedović, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona. Početni udarac izveo je Safet Bratić član Upravnog odbora UDNRP Općine Gradačac.

Nakon otvaranja turnira delegacija učesnika turnira i Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Gradačac položili su cvijeće na spomen obilježje i odali dužnu poštu ubijenoj djeci Gradačca ispred O.Š. „Ivan Goran Kovačić“.

Prvo mjesto osvojila je O.Š. „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ iz Srnica Donjih. Drugoplasirana je ekipa O.Š. „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi a treće mjesto osvojili su učenici O.Š. „Dr. Safvet-beg Bašagić“ Gradačac. Pehar za fer-plej pripao je ekipi O.Š. „Hasan Kikić“ Gradačac. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aldin Bijelić iz O.Š. „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Srnice Donje.

Danas je organizovana i ulična akcija “Vesela ulica – djeca crtaju kolibriće”.

Veliko je zadovoljstvo kada vidite 150 djece iz Dječijeg obdaništa „Kolibri“ kako bezbrižno se druže i crtaju na asfaltu. Ovo je naše tradicionalno druženje sa djecom i želim da se zahvalim upravi i odgajateljima što su nas podržali u ovim aktivnostima. Ujedno, zahvaljujem se i svim osnovnim školama koje po osmi put učestvju na turniru u povodu „Dana zlatnih ljiljana općine Gradačac“. I ove godine druženje je bilo u prvom planu a najuspješniji su dobili zaslužena priznanja, rekao je Sead Osmanović, predsjednik upravnog odbora UDNRP Gradačac.

Obilježavanje „Dana zlatnih ljiljana općine Gradačac“ dio je manifestacije „Rađanje slobode“ koju organizuje Savez boračkih organizacija općine Gradačac u povodu obilježavanja značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine kojim se, između ostalog, evociraju sjećanja na oslobodilačku akciju „Istok 94“ i bitku za oklopni voz 22. oktobra 1992. godine. U znak sjećanja na hrabrost branilaca Gradačca i Bosne i Hercegovine 22. oktobar se obilježava kao Dan općine Gradačac.

 

 

Radio Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube