Najnovije vijesti

FOTO/VIDEO: U Gradačcu po šesti puta održan Dan prvačića

23/10/2018 | objavio Radio Gradačac
FOTO/VIDEO: U Gradačcu po šesti puta održan Dan prvačića
GRADAČAC

Još jedan Dan prvačića bio je najveselije ovogodišnje druženje u Gradačcu. Učenici 7 osnovnih škola okupili su se u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma kako bi pokazali šta su naučili u nepuna dva mjeseca od početka svog školovanja.

Tradicionalna manifestacija koju Općina Gradačac organizuje po šesti put okupila je 397 učenika prvih razreda gradačačkih škola. Želja je pokazati da se ulaganje u obrazovanje nastavlja i od strane lokalne zajednice, koja je kao i druge sredine u BiH suočena sa padom nataliteta. 

Općinski načelnik Edis Dervišagić je pozdravio ovaj veseli skup rekavši da je želja i cilj Općine Gradačac da se ovaj bitan događaj za svakog đaka prvaka i njihove roditelje obilježi na adekvatan način, i da se obrazovanje vrati na mjesto koje zaslužuje u životu svih građana, kao i da se položaj prosvjetnih radnika podigne na jedan dostojanstven nivo.

Dan prvačića u Gradačcu predstavlja doprinos obilježavanju Međunarodne sedmice djeteta. Uz bogat program i lijepe želje za uspješno školovanje, ostaće u sjećanju i zbog prigodnih poklona uručenih prvačićima i njihovim školama.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube