Najnovije vijesti

Gradačac: Razvojna banka Federacije BiH prezentirala nove kreditne linije

22/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Gradačac: Razvojna banka Federacije BiH prezentirala nove kreditne linije
FBiH/BiH

 

U srijedu je u Gradačcu održana  prezentacija kreditnih linija Razvojne banke Federacije BiH i mogućnosti buduće suradnje s gospodarstvenicima općine Gradačac.

Organizator prezentacije bili su  Općina Gradačac, Razvojna banka Federacije  BiH-Poslovnica Tuzla i Udruženje poslodavaca FBiH-Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona.

Obraćajući se nazočnim gospodarstvenicima šef Filijale Razvojne Banke i Tuzli Semir Fejzić kazao je kako  je analiza te banke pokazala da općina Gradačac ima najveći broj registriranih gospodarskih subjekata po broju stanovnika u Tuzlanskoj županiji kokji vrlo uspješnbo posluju.

Dodao je kako je poslovna vizija Razvojne banke Federacije BiH promjena filozofije u načinu rada te banke koja će biti usmjerena na izravnom kontaktu i aktivnostima prema gospodarstvenicima.

„Također posebnu pozornost želimo da posvetimo komunikaciji i s lokalnim zajednicama a što dokazuje i ovaj skup u Gradačcu gdje imamo predstavnike loaklne zajednice, predstavnike banke i predstavnike udruženja poslodavaca Federacije BiH-Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona“, istaknuo je Fejzić.

U okviru zajedničkog djelovanja Razvojne banke FBiH i Udruženja poslodavaca FBiH, organi Razvojne banke FBiH donijeli su odluke o novim kreditnim linijama, kojim se tijekom ove godine dva puta bitno smanjuju kamatne stope i do 3 posto, te dva do tri puta snižavaju troškovi obrade kredita.

Kreditna analitičarka Razvojne banke FBiH u Sarajevu  Sanja Vlašić prezentirala je operativne kreditne linije Razvojne  banke.

Radi se o ukupno devet kreditnih linija od kojih je sedam dugoročnog kreditiranja i dvije linije kratkoročnog kreditiranja namijenjenih gospodarstvenicima, poduzetnicima, zanatlijama  i poljoprivrednicima, po povoljnijim uvjetima i kamatnim stopama  u odnosu na komercijalne banke .

Istovremeno, došlo je i do povećanja kreditnog  portfolia, a sve u cilju da Razvojna banka FBiH svojom otvorenošću i transparentnim radom značajnije doprinese poboljšanju poslovnog ambijenta u  realnom sektoru, rečeno je na skupu u Gradačcu.

Radio Gradačac/Tekst i foto: Zoran Matkić (FENA)

Comments are closed.

YouTube