Najnovije vijesti

Gradačačke gimnazijalke među najuspješnijim na takmičenju “Mladi Eko Reporteri”

23/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Gradačačke gimnazijalke među najuspješnijim na takmičenju “Mladi Eko Reporteri”
GRADAČAC

Učenice Gimnazije “Mustafa Novalić” Gradačac ostvarile su zapažene rezultate na takmičenju “Mladi Eko Reporteri”, koje je ove godine prvi put realizovano u Bosni i Hercegovini.

Amela Džidić je osvojila prvo mjesto u kategoriji “Fotografija ili fotoreportaža”, Edina Lapandić treće, a Adna Hadžimuhamedović četvrto mjesto u kategoriji “Video”.

Program “Mladi Eko Reporteri”, koji je prvi put ove godine realizovan u BiH, je međunarodnog karaktera i provodi se u blizu 30 zemalja s ciljem da angažuje mlade od 14 do 18 godina da istražuju pitanja i probleme zaštite okoliša i izvještavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, a kad god je moguće, da predlože i rješenja.

Program razvija vještine i znanja mladih, pruža im dublje razumijevanje održivog razvoja i zaštite okoliša, jača njihove komunikacijske i građanske vještine, osobnu inicijativu, timski rad, kritičku analizu, socijalnu odgovornost i liderske sposobnosti. Zahvaljujući EKOPAK-u, prvom ovlaštenom operateru sistema za upravljanje ambalažnim otpadom, ovaj Program se provodi od ove godine i u BiH.

Opširnije o programu, kategorijama i pobjednicima takmičenja možete pročitati na linku hocu.ba.

Radio Gradačac / izvor: hocu.ba

Comments are closed.

YouTube