Najnovije vijesti

Gradačački kung fu borci se okitili medaljama u Turskoj

09/06/2016 | objavio Radio Gradačac
Gradačački kung fu borci se okitili medaljama u Turskoj
Borilački sportovi

U periodu od 02. do 05.06.2016. godine u Turskom gradu Edirne je odrznao 3. Balkansko WUSHU pravenstvo na kojem je učestvovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Boje naše zemlje je branilo 40 takmičara iz cijele BiH među kojima su bili i članovi KBS”ZMAJ” te Kung Fu kluba “PESNICA OD BOSNE” Gradačac.

Pesnica Bosne na Balkanskom u TurskojIz Kung Fu kluba “Pesnica od Bosne” su učestvovala 3 takmičara koji su osvojili 3 medalje (2 zlatne i jednu srebrnu).

Ismir Beširović je osvojio zlatnu medalju u disciplini Taolu  forme uzrasna kategorija seniori. Amar Huskić je osvojio zlatnu medalju u discipnini borbe u kategoriji juniori a Anes Bilajac je osvojio srebrnu medalju u istoj kategoriji.

Asmir JAhic zlatni na kung-fu Balkanskom u Turskoj1Iz kluba borilackih sportova”ZMAJ” su takođe učestvovala 3 takmičara koji su se takmicili u borbama a osvojili su dvoje medalje.

Zlatnu medalju je osvojio Asmir Jahić u discipni borbe seniori preko 90 kg. Srebrnu medalju je osvojila Dženeta Bahić u discipnili borbe seniorke -52 kg. Armin Mujanović je nažalost ostao bez medalje iako je pokazao izuzetnu vještinu u borbi gdje je u drugom meču poražen na bodove od predstavnika Italije.

Na ovom prvenstvu je učešće je uzelo oko 600 takmičara iz 11 zemalja Balkana i pridruženih članica kao što su Iran, Sirija, Italija itd.

Izvor i foto: KBS”ZMAJ” i Kung Fu klub “PESNICA OD BOSNE” Gradačac.

Comments are closed.

YouTube