Najnovije vijesti

Gradačački učenici velikog srca

24/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Gradačački učenici velikog srca
Humanitarne akcije

 

U petak, 23.12.2016.godine, učenici devetih razreda OŠ“ Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja zajedno sa direktoricom  Ervadom Sinanović, nekoliko nastavnika, učitelja i predsjednicom Vijeća roditelja Editom Taletović upriličili su posjetu područnoj školi „Potočari“ u općini Srebrenica. Amela Begić pomoćnica direktora OŠ „ Prva osnovna škola Srebrenica“ područna škola „ Potočari“  dočekala je učenike i uposlenike naše škole.

Pored podjele paketića učenicima u područnoj školi „Potočari“, razgovarano je i o aktivnostima koje se provode u ovoj obrazovnoj ustanovi, a uspostavljena je lijepa saradnja između ove dvije osnovne škole koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

 

Učenici i nastavnici naše škole posjetili su i Memorijalni centar u Potočarima, gdje su obišli mezarje žrtava genocida i proučili pred njihove duše Fatihu, potom im je održan historijski čas. Učenici su posjetili i Spomen sobu, nekadašnju ”Fabriku akumulatora” koja je zapravo  muzejski prostor, gdje su pogledali slike i lične predmete žrtava genocida. Kao posljednji dio protokola učenici i nastavnici su u Multimedijalnoj sobi pogledali dokumentarac o stradanju Bošnjaka 11. jula 1995. godine.

Učenici svih razreda naše škole su pripremili paketiće za 121 učenika područne škole ”Potočari”. 

Pored učešća naših učenika ovu lijepu i korisnu akciju podržali su finansijski i donatori iz našeg grada: Nermin i Jasmin Džinović, Ensar Mešanović, Emir Subašić i Emir Huskić. Boračke organizacije su sufinansirale posjetu Memorijalnom centaru u Potočarima.

Radio Gradačac/Emira Kavazović (OŠ“ Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja)

Comments are closed.

YouTube