Najnovije vijesti

Internacionalni omladinski kamp na jezeru Vidara

16/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Internacionalni omladinski kamp na jezeru Vidara
GRADAČAC

U kompleksu Omladinskog trening centra Gradačac na obalama jezera Vidara održava se omladinski internacionalni ljetni kamp. Kamp se organizuje u okviru projekta “Boosting Transversal Skills (BOOTS)”.

Radi se o “Erasmus +” projektu čiji je organizator nevladina organizacija Memos iz Berlina, a jedna od partnerskih organizacija je i Udruženje KULT Gradačac.

Nakon studijske posjete Velikoj Britaniji, naredna aktivnost projekta je upravo omladinski kamp u Gradačcu gdje oko 40-tak mladih iz 7 država (Njemačka, Engleska, Slovenija, Makedonija, Kosovo, Hrvatska i BiH) radi na usvajanju određenih znanja i sposobnosti koja će moći primjenjivati u stvarnom životu.

Kamp traje od 12. do 19. jula 2018. godine, a mladi imaju priliku da se upoznaju sa novom metodom što je jedan od ciljeva kampa. “Transversal skills” uključuju sposobnost kritičkog razmišljanja, da mladi budu znatiželjni i kreativni, poduzimaju inicijative, rješavaju probleme i rade zajedno, sposobni su se prilagoditi kako bi efikasno komunicirali u multikulturalnom i interdisiplinarnom okruženju.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube