Najnovije vijesti

Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika iz Gradačca u višim nivoima vlasti

13/12/2017 | objavio Radio Gradačac
Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika iz Gradačca u višim nivoima vlasti
FBiH/BiH

Danas je Centralna izbornu komisija BiH održala Godišnju konferenciju za novinare. O aktivnostima Centralne izborne komisije BiH u 2017. godini kao i planiranim aktivnostima u 2018. godini govorila je dr. Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije BiH.

Dr. Hadžiabdić je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je ova godina bila vrlo uspješna za Centralnu izbornu komisiju BiH, iako godina u kojoj nije bilo redovnih izbora, ona je bila puna drugih vrlo značajnih aktivnosti.

Ovom prilikom predsjednica Centralne izborne komisije BiH dr. Irena Hadžiabdić je objavila da su od danas ponovo na web stranici Centralne izborne komisije BiH dostupne Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika. Centralna izborna komisija BiH je u proteklom periodu razvila novu aplikaciju za unos podataka iz obarazaca o imovinskom stanju, isključeni su zaštićeni lični opodaci, aplikacija je prilagođena zvaničnim jezicima u BiH, unijeti su podaci o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine i testirani. Danas su na web stranici Centralne izborne komisije BiH objavljeni podaci iz izjava o imovinskom stanju za 516 aktualnih nosilaca mandata osvojenih na Općim izborima 2014. godine, inače je ukupno 518 mjesta ali su dva zamjenska mandata u proceduri dodjele.

U narednom periodu planiran je unos podataka iz obrasca Izjave o imovinskom stanju za 141 izabranog načelnika/gradonačelnika na Lokalnim izborima 2016. godine. Objava tih podataka može se očekivati do marta 2018. godine, a nakon toga će se vršiti unos podataka za 3140 izabranih vijećnika/odbornika na Lokalnim izborima 2016. godine.

Na sljedećim linkovima možete pogledati izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika iz Gradačca u višim nivoima vlasti:   Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Skupštini Tuzlanskog kantona.

Amir Fazlić

Jasmin Kadić

Šemsudin Kavazović

Lejla Didik Sarajlić

Lejla Vuković

Nedžad Šećić

Podsjećamo da su ovo izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine koje su dali prilikom početka mandata.

Radio Gradačac / Centralna izborna komisija BiH (www.izbori.ba)

 

Comments are closed.

YouTube