Najnovije vijesti

Izvršeni pretresi na šest lokacija na području općina Srebrenik i Gradačac

03/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Izvršeni pretresi na šest lokacija na području općina Srebrenik i Gradačac
Bezbjednost

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, po nalogu Općinskog suda u Gradačcu, u ponedjeljak izvršili pretrese na ukupno šest lokacija, od čega pet na području općine Srebrenik i jedan na području općine Gradačac. Tom prilikom je uhapšeno pet osoba i to: T.M. rođen 1983. godine iz Gradačca, B.M. rođena 1980. godine iz Srebrenika, S.Dž. rođen 1997. godine iz Srebrenika, D.I. rođena 1983. godine iz Gradačca i M.Dž. rođen 1992. godine iz Srebrenika.

Prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti: pištolj, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis sativa”, praškasta materija koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, više mobilnih telefona, SIM kartica i USB stikova.

Nad uhapšenim licima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će bit predati na dalje postupanje nadležnom Kantonalnom tužilaštvu uz  Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Radio Gradačac/MUP TK

Comments are closed.

YouTube