Najnovije vijesti

Javnu čestitku u povodu Dana nezavisnosti BiH uputio premijer Tuzlanskog kantona

01/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Javnu čestitku u povodu Dana nezavisnosti BiH uputio premijer Tuzlanskog kantona
Tuzlanski kanton

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović svim građanima BiH upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke u povodu 1. marta –  Dana nezavisnosti BiH.

Ovaj svečani Dan, svima nama, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao svoju domovinu, jedan je od najznačajnijih dana u godini.

To je dan kada sjećanjem na historijski 1. mart 1992. godine i godine u kojima je branjeno ono za što su se tada izjasnili građani ove zemlje, želimo snažno izraziti našu opredijeljenost spram tada odabranog puta nezavisnosti.

Ta ideja nezavisne, suverene, cjelovite jedine nam Bosne i Hercegovine bila je nasušna potreba u ambijentu otvorenih istupa sa idejom rušenja Jugoslavije i stvaranja Velike Srbije.

Čuvanje nezavisnosti Bosne i Hercegovine zadaća je naša i svih budućih generacija. 

Obavezuju nas na to svi oni koji 1. marta 1992. godine nisu, u ime sumnjive sigurnosti, izabrali podčinjavanje.

Ponosni smo na našu hiljadugodišnju historiju čiji svijetli dio jeste i 1. mart 1992. godine. 

U tom svjetlu svima nama čestitam Dan nezavisnosti BiH“

Radio Gradačac / Vlada Tuzlanskog kantona

Comments are closed.

YouTube
Kaki777Kaki777Kaki777Kaki777Kaki777https://slot-thailand.stkippgrisumenep.ac.id/Akun SlotAkun GacorSlot JpMpo SlotAkun ProSlot AsiaRtp SlotSlot OnlineLink SlotSlot PragmaticSlot PgAnti RungkadSlot JepangDepo SlotSlot DanaSlot ZeusSlot MahjongSlot GopaySlot ManiaSlot ThailandSlot Ovo