Najnovije vijesti

Jučer ispaljene 22 protivgradne rakete

27/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Jučer ispaljene 22 protivgradne rakete
FBiH/BiH

Jučer su u periodu od 12:49 do 17:12 sati na branjenom području koje pokriva JP Protivgradna preventiva RS djelovale 82 protivgradne stanice i ispaljeno je ukupno 176 protivgradnih raketa.

Na području grada Gradačca strijelci su djelovali sa svih sedam protivgardnih stanica i ispaljene su 22 protivgradne rakete. Dejstvovano je sa stanica u naseljima Ledenice Donje, Novalići, Mionica-Krčevina, Vučkovci, Jelovče Selo, Zelinja Srednja i Srnice Gornje.

U susjednim općinama na području Modriče djelovano je sa pet stanica i ispaljeno pet raketa, u Vukosavlju jedna raketa. Sa šamačkog područja djelovalo se sa četiri stanice i ispaljeno sedam raketa a u Donjem Žabaru sa dvije stanice ispaljene su tri rakete, dok je u Brčko Distriktu ispaljeno 39 raketa sa 10 protivgradnih stanica.

Od strane strijelaca prijavljene su pojave sugradice i sitnog grada u pljusku na područjima lokalnih uprava Gradiška, Kozarska Dubica, Prnjavor, Doboj, Modriča, Gradačac, Brčko Distrikt i Bijeljna.

Kako je saopćeno iz JP Protivgradna preventiva RS, jučer je zbog nestabilne vremenske situacije sistem protivgradne zaštite preveden u punu pripravnost u vremenskom periodu od 11 do 20 sati na branjenoj teritoriji. Identifikovan je 21 izraženiji proces.

Jače nestabilnosti su bile na području Brčko Distrikta, Bijeljine, Šamca, Gradačca, Modriče, Dervente, Doboja, Stanara, Prnjavora, Srpca, Banja Luke, Prijedora, Novog Grada. Grmljavine su bile u više događaja gradonosnih razmjera. Preventivno se dejstvovalo na terenu 18 lokalnih uprava.

Dejstvo protivgradne odbrane čulo se jučer u popodnevnim satima na širem području Gradačca.

Radio Gradačac / Protivgradna preventiva RS

Comments are closed.

YouTube