Najnovije vijesti

KBS “Zmaj” Gradačac: Saopćenje za javnost

18/09/2019 | objavio Radio Gradačac
KBS “Zmaj” Gradačac: Saopćenje za javnost
Borilački sportovi

Klub borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac je 25.08.2019. godine učetvovao na Federalnom karate prvenstvu za kadete juniore i U21 gdje su Ajla Vehabović, Nusreta Bećirović i Anela Hanić u kategoriji kate ekipno osvojile zlatnu medalju, a samo sedam dana kasnije, tj. 31.08.2019. godine na Državnom prvenstvu održanom u Vogošći potvrdile svoj kvalitet osvojivši zlatnu medalju u istoj kategoriji.

16.08.2019. godine je došao konačan spisak svih reprezentativaca BiH koji imaju pravo učešća na Svjetskom karate prvenstvu, a koje se održava u Čileu, Južna Amerika. Na spisku se nalaze imena  i naših prvakinja Bosne i Hercegovine, Ajle Vehabović, Nusrete Bećirović i Anele Hanić. Iskreno, našoj sreći nije bilo kraja iako smo svjesni da nas čeka izuzetan težak posao obzirom na to da troškove za nastup reprezentacije snose klubovi ili roditelji takmičara. Ukupan iznos za njih tri je 18.000 KM.

Ovim putem molimo sve građane i privrednike grada Gradačca da nam pomognu oko odlaska naših zlatnih takmičarki. Ukoliko se odluče, sredstva mogu uplatit na račun kluba 1610250030290043.

Važno je istaknuti da su roditelji intenzivno krenuli u realizaciju prikupljanja sredstava, a mi kao klub smo se obratili gradonačelniku Edisu Dervišagići i gradskim vijećnicima

Dodatni pritisak se stvara oko toga što oko 5.000 KM trebamo uplatiti do 20.09.2019. godne kao akontaciju čime bi osigurali dio aranžmana Svjetskog prveNstva i čime bi smanjili mogućnost većih troškova kao što je kupovina avio karti itd.   

Napominjemo da smo istu situaciju imali i 2013. godine kada su isti plasman ostvarile Ajla Hećimović, Dženeta Bahić i Amra Golać, ali radi nedostatka sredstva nisu mogle odputovati na Svjetsko prvenstvo koje je održano u Guadalajari, Španija, gde je za njih tri bilo potrebno izdvojiti oko 10.000 KM.

Radio Gradačac / Klub borilačkih sportova “Zmaj” Gradačac

Comments are closed.

YouTube