Najnovije vijesti

KBS „Zmaj“ nastavlja sa uspjesima

12/09/2017 | objavio Radio Gradačac
KBS „Zmaj“ nastavlja sa uspjesima
Borilački sportovi

Proteklog vikenda Klub borilačkih sportova “ZMAJ” Gradačac je učestvovao na dva takmičenja.

U subotu (9. septembra) dva takmičara KBS „Zmaj“ Gradačac učestvovala su na Kung Fu WuShu Evropskom kupu u Novom Bečeju (Srbija).

Rasim Bahić i Mirsad Hadžimuhamedović su se takmičili u Sandi (Kineski kick box) gdje su u veoma jakoj konkurenciji ostvarili izuzeten rezultat osvajanjem zlatnih medalja.

Rasim Bahić je juniorski prvak Evropskog kupa gdje je do zlatne medalje imao tri meča sa odrađenih 7 rundi. U finalnom meču je u drugoj rundi doživio nokdaun, ali je nakon odbrojavanja nastavio meč. Treća runda je bila odlučujuća u kojoj je Bahić, uz veliku dominaciju udaraca, rušenja i bacanja meč okrenuo u svoju korist i savladao protivnika iz Srbije sa 2:1 u rundama.

Mirsad Hadžimuhamedović je seniorski prvak Evropskog kupa, a do zlatne medalje je imao dva meča sa odrađenih 5 rundi. Njegove pobjede su obilježila rušenja i bacanja što se taktički pokazalo ispravnim, jer su svi njegovi protivnici  udarački bili dobro pripremljeni.

 

Pored takmičenja, održan je i seminar za licenciranje sudija čime je trener kluba Asmir Jahić stekao licencu sudije po pravilima najveće svjetske organizacije za Kung Fu WuShu – IWUF. Seminar je vodio istaknuti svjetski sudija iz Turske Abdulvahit Alagöz. Evropski Kup je organizovao WuShu Savez Srbije.

 

Važno je istaknuti da je ovo dobar znak za takmičare Zmaja koji imaju pravo nastupa na Svjetskom WuShu prvenstvu koje će se održati u Kazanu (Tartastan, Rusija) u periodu od 27.09. do 03.10.2017. godine. U KBS „Zmaj“ smatraju da odlazak na ovo prvenstvo neće biti moguć bez jakih sponzora i podrške Općinske Gradačac.

 

U nedjelju (10. septembra) u Bugojnu je održano 12. Federalno karate prvenstvo za kadete, juniore i U21. KBS „Zmaj“  je nastupio sa ženskom kadetskom ekipom u katama koja je osvojila treće mjesto, a činile su je: Ajla Vehabović, Anela Hanić i Nusreta Bećirović.

 

Prema informacijama iz KBS „Zmaj“, ono najvažnije dolazi krajem tekućeg mjeseca, a to je održavanje Državnog karate prvenstva za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Mostaru. Želja i cilj, na ovom prvenstvu, je plasman takmičara Zmaja u reprezentaciju BiH.

Radio Gradačac / KBS „Zmaj“ Gradačac

Comments are closed.

YouTube