Najnovije vijesti

KK „Tempo“ zauzeo 5. mjesto na turniru u Travniku

05/03/2018 | objavio Radio Gradačac
KK „Tempo“ zauzeo 5. mjesto na turniru u Travniku
Borilački sportovi

Na 1. karate turniru „Travnik Open 2018.“ nastupilo je 28 takmičara Karate kluba „Tempo“ Gradačac. U jakoj konkurenciji, među 630 takmičara iz 51 kluba iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, članovi Tempa postigli su značajan rezultat osvojivši 5. mjesto u ukupnom poretku. Okitili su se sa 6 zlatnih, 9 srebrnih i 9 bronzanih medalja.

Zlatni su: Ajnur Ibrahimović, Malik Suljkanović, Ajnur Halilković, Muhamed Jukan, Erna Kukuruz i Dino Imširović.

Srebrne medalje su osvojili: Malik Suljkanović, Hamza Jukan,  Šemsa Britvarević, Latif Jukan, Nadja Hasanović, Najila Omerović, Sadin Mulahalilović, Hana Delić i ekipno tim seniorki u sastavu Ajna Mulahalilović, Hana Delić, Ajša Durmišević i Samra Delić.

Bronzanim medaljama su se okitili: Benjamin Biberkić, Ajla Ibrahimović, Edin Osmić, Ajnur Ibrahimović, Sadin Mulahalilović i Adem Mujanović, kao i ekipno u borbama Dino Imširović, Latif Jukan i Armin Halilović, te kadetkinje Šemsa Britvarević, Selma Imširović i Fatima Velagić.

Ekipu Tempa vodili su treneri Mirza Ibrahimović, Samra Delić, Ajna Mulahalilović, Ajša Durmišević i Hana Delić, koji naredni nastup najavljuju na Međunarodnom takmičenju u Srebreniku.

Radio Gradačac/KK „Tempo“

 

Comments are closed.

YouTube