Najnovije vijesti

Malonogometaši igrali za Mehmeda Ibrahimovića

24/12/2018 | objavio Radio Gradačac
Malonogometaši igrali za Mehmeda Ibrahimovića
FOTO/VIDEO

U sportskoj dvorani Gradačačkog sajma, u petak 21.12.2018. godine, odigran je humanitarni malonogometni turnir za prikupljanje sredstava za liječenje 21-godišnjeg Mehmeda Ibrahimovića iz Mediđe Donje. Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM uplaćen je za Mehmedovu operaciju u Švicarskoj za koju je potrebno prikupiti 300.000 KM.

Učešće na turniru su uzele 32 ekipe, pokazujući svoje futsal umijeće do kasnih noćnih sati, bodreni ljubiteljima ove igre koji su kupovinom ulaznice više pokazali želju da se pomogne liječenje svoga sugrađanina. 

Grupa humanista već izvjesno vrijeme provodi humanitarnu akciju za Ibrahimovićevu operaciju, kojoj su se odazvali brojnih pojedinci, firme, ustanove i humanitarne organizacije iz Gradačca, Bosne i Hercegovine i šire, rekao je za Radio Gradačac član Organizacionog odbora, Meho Pezerović. 

Mehmed Ibrahimović je rođen 1997. godine, od rođenja boluje od epilepsije i ne može se oslanjati na stopalo desne noge. Ne hoda samostalno, nosi ortoze na nogama, ima deformaciju lijevog stopala i dijagnozu torokalne skolioze. Živi sa ocem i majkom koja je takođe bolesna. Otac je demobilisani borac i žive u teškim uslovima. Operacijom na klinici u Švicarskoj bi mu se ugradnjom aparata za kontrolu hoda omogućilo samostalno kretanje. Operacija košta 300.000 KM. 

Općinski načelnik Edis Dervišagić je  istakao kako Općina Gradačac redovno daje finansijsku i drugu podršku ovakvim humanitarnim akcijama, a u prijedlogu budžeta za narednu godinu planirana su i sredstva za ove namjene.

Na kraju pozivamo sve humane ljude osjetljive na tuđu nevolju da donacijom novčanih sredstava omoguće ljepšu i budućnost sa manje patnje Mehmedu Ibrahimoviću iz Gradačca. 

Uplate iz BiH i inostranstva mogu se izvršiti i na račun otvoren u Raiffeisen banci.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube