Najnovije vijesti

NAPRETKOV BOŽIĆNI KONCERT 2016.

20/12/2016 | objavio Radio Gradačac
NAPRETKOV BOŽIĆNI KONCERT 2016.
GRADAČAC

Napretkov božićni koncert postao je tradicionalan događaj u Gradačcu, pa je i ovom prilikom u nedjelju 18. decembra 2016. godine okupio izuzetan broj posjetilaca koji su imali priliku uživati u nastupu članica Zbora Hrvatske radio-televizije (HRT) Amele Jančić Priganica – sopran i Tereze Gabrić -mezzosopran, uz klavirsku pratnju pijanistice Marine Matulić. Prisutnima u Kongresnoj sali “Gradačačkog sajma” su se sa dvije pjesme predstavile članice Ženskog ansambla KUD „Gradačac“.

Organizator Božićnog koncerta bilo je Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podružnica Gradačac u suorganizaciji sa HKD „Napredak“ podružnica Zagreb. Uz prigodne pjesme upućene su i želje za svaku sreću u božićnim danima.
„Ovaj je praznik, praznik kada mi zaboravljamo na sve što je bilo loše u prethodnom periodu, kada se i oni koji su bili posvađani pomire za ove praznike i u novu godinu se ulazi sa svim tim dobrim. Ovo i jeste prilika da međusobno čestitamo Božić i Novu 2017. godinu“, rekao je Marijan Šimić, predsjednik HKD „Napredak“ podružnica Gradačac.

Povratak rodnom kraju uvijek budi lijepe uspomene i želje za ponovnim druženjima. O tome je govorio i dr. Tomislav Dubravac, predsjednik HKD „Napredak“ podružnica Zagreb.
„Blagdansko je vrijeme, svi se tome radujemo, veselimo jer to nas sjeća na naše djetinjstvo, našu tradiciju, na naš zavičaj. Ovo je i vrijeme da naglasimo našu misiju Napretka, to je zaštita i baštinjenje hrvatskog nacionalnog identiteta i kulture“, istako je dr. Dubravac.

Božićnom koncertu prisusvovali su brojni zvaničnici među kojima doministar sigurnosti BiH, Mijo Krešić, Ivan Bandić, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli i dopredsjednik HKD „Napredak“ Nikola Čiča.
„Ovo je prava poruka što Napredak radi u Bosni i Hercegovini, da koristi resurse svojih svojih podružnica iz Zagreba i Gradčca kako bi zajednički stvarali lijepe stvari. Ovo je lijep događaj ne samo za Gradačac, nego i za šire područje“, naglasio je Nikola Čiča.

Božićne poruke i čestitke uputili su dr. Tomislav Dubravac, te načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić i velečasni Marko Hrskanović, župnik župe Sv. Marka u Gradačcu.
„ Imam jednu veliku želju i nadam se da to nije samo moja želja. To je isto kao pozdrav i poruka. E, kamo sreće, kad bi cijela Bosne bila poput jednog velikog zbora, poput jednog orkestra bez obzira na razlike jer svako od nas ima svoje mjesto, ima svoj glas i ima svoju ulogu. Kad bi smo tako cijenili jedni druge, kad bi smo tako u zajedništvu živjeli. Imamo mogućnosti da se stvori jedna takva simfonija na radost cijelog svijeta. Imamo mogućnosti. To više što imamo naddrigenta koji svojom moćnom, svemoćnom božanskom rukom zna urediti sve odnose mađu ljudima. Samo se treba potruditi i tu dirigentsku ruku poslušati“, istakao je župnik Hrskanović.

Radio Gradačac/Foto: Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube