Najnovije vijesti

Nastavljen program stipendiranja, podrška za 121 učenika i studenta

30/03/2018 | objavio Radio Gradačac
Nastavljen program stipendiranja, podrška za 121 učenika i studenta
GRADAČAC

Općina Gradačac ove godine iz Budžeta izdvaja 90.000 KM za stipendiranje učenika i studenata. Nakon okončane procedure, ugovore su potpisali studenti 20-ak fakulteta u BiH i učenici srednjih škola, koji su pravo na stipendiranje ostvarili u šest kategorija.

Medina Bristić, studentica 2. godine Elektrotehničkog fakulteta, zahvalila se u ime svih ovogodišnjih stipendista, među kojima je najznačajniji broj studenata Medicinsko-zdravstvenih fakulteta.

Zbog ostvarenog uspjeha među stipendistima je sedam učenika generacije gradačačkih osnovnih i srednjih škola, kao i deset studenata sa prosječnom ocjenom 9 i više.

Ja sam uvjeren, iako to vrlo često ne doživljavamo tako, da je investicija u obrazovanje najbolja investicija“, rekao je općinski Načelnik Edis Dervišagić, te dodao kako program stipendiranja ostaje dokaz da je da je općina Gradačac prepoznala obrazovanje kao važan aspekt djelovanja lokalne zajednice. 

Kao zanimljiv podatak istaknuto je da su od ukupno 121 kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju 79 djevojaka. Pojedinačni iznos stipendije za učenike je 400 KM, za studente 800 KM, a isplaćuje se u jednakim mjesečnim iznosima.

Stipendistima koji danas nisu potpisali ugovore ostavljen je rok do 15.aprila.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube