Najnovije vijesti

Neka nas razlike spajaju

19/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Neka nas razlike spajaju
GRADAČAC

Koalicija Gradačac „Mržnja, ne sada i ne ovdje“ danas je održala uličnu akciju, povodom 21.maja, Svjetskog dana kulturne raznolikosti, za dijalog i razvoj. Putem infoletaka članovi koalicije upoznali su građane sa značajem ovog datuma i poslali poruke o važnosti razumijevanja i prihvatanja različitosti koje nas okružuju.

U novembru 2001. godine Generalna skupština UNESCO-a usvojila je Univerzalnu deklaraciju o kulturnoj raznolikosti, te proglasila 21. maj Svjetskim danom kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

Osim ove aktivnosti, povodom 21.maja, planirana je i radionica u saradnji sa društvom historičara „Sehara“ Gradačac, koja će se održati 24. maja u prostorijama Centra za kulturu „Ahmed Muradbegović“.

U sportskom duhu Koalicija nastavlja svoju misiju širenja tolerancije i mira nogometnim turnirom koji će se održati pod sloganom „Budimo jedna ekipa“. Turnir će se odigrati 3. juna u Kerepu, a domaćin je škola nogometa „Trijumf“. Najavljeno je učešće oko 80 dječaka i djevojčica iz Gradačca, Pelagićeva, Jakeša (općina Modriča) i Orašja. Cilj ovog turnira je da mladi iz različitih nacionalnih skupina budu jedna ekipa, zajedno sarađuju, druže se i dijele svoja iskustva i znanja.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube