Najnovije vijesti

Nepropisno parkirano vozilo u ul. Reufa Huseinagića onemogućilo prolazak Vatrogasnog vozila na intervenciju

07/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Nepropisno parkirano vozilo u ul. Reufa Huseinagića onemogućilo prolazak Vatrogasnog vozila na intervenciju
GRADAČAC

Večeras je u ulici Reufa Huseinagića izbio požar na putničkom motornom vozilu u vlasništvu jednog od stanara zgrade u ovoj ulici.

Po dojavi, ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice je izašla na lice mjesta, međutim kako javljaju svjedoci događaja i stanari zgrade, a što je potvrđeno i od strane vatrogasaca, vatrogasno vozilo nije moglo prići mjestu događaja zbog nepropisno parkiranog vozila na ulazu u ulicu Reufa Huseinagića.

Zbog toga su pripadnici vatrogasne jedinice opremu za gašenje požara morali prebaciti pješke do mjesta događaja, ali su ipak uspješno ugasili požar i spriječili njegovo širenje na ostala parkirana vozila.

Kako saznajemo od pojedinih stanara stambenog niza u ovoj ulici, ovo nije prvi ovakav slučaj u kojem je onemogućen i otežan bezbjedan prolazak putničkim i drugim vozilima do parkinga ispred zgrada, zbog nesavjesno i nepropisno parkiranih vozila na ulazu u ulicu.

Prema izjavi jednog od stanara koji nam je poslao i fotografije, pripadnici policije su izašli na lice mjesta, ali ne zna da li su poduzeli i propisane mjere prema nesavjesnom vozaču.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube