Najnovije vijesti

Nihad Osmanović pobjednik izložbe “Trešnjarevo 2019”

17/06/2019 | objavio Radio Gradačac
Nihad Osmanović pobjednik izložbe “Trešnjarevo 2019”
FOTO/VIDEO

Tradicionalno 44. „Trešnjarevo“ održano je u nedjelju (16.06.2019. godine) na stadionu Popovača u Vidi I. Organizatori ove manifestacije bili su MZ Vida I i OFK „Vida“ a posjetioci su mogli uživati u brojnim zabavnim sadržajima.

Održana je i izložba trešanja a pobjednik je Nihad Osmanović (hrušt). Rasim Delić je osvojio drugo mjesto (drganlija) a trećeplasirani je Refik Mašić (hrušt).

U organizaciji Škole nogometa NK „Tempo“ Gradačac odigran je malonogometni turnir na kojem su osim domaćina učestvovali djevojčice i dječaci iz klubova: „Jedinstvo 1952“ Vučkovci, „Trebava“ Zelinja Donja, „12. decembar“ Rajska, OFK „Mediđa“ Mediđa Donja, „Omladinac 68“ Mionica-Kamberi i „Bosna“ Mionica 3. Turnir je organizovan u tri kategorije: 2004,, 2007, i 2010. godište.

Posebnu pažnju posjetilaca izazvale su tradicionalne konjičke trke. Učestvovala su grla Konjičkog kluba „Vranac“ Bijeljina kao i vlasnika Muhameda Milkunića iz Tuzle, Borka Simića iz Velike Obarske, Ivana Kovačevića iz Crne Gore (Žabljak), Razima Kamberovića iz Gradačca, Mustafe Ferhatovića iz Orašja i Zijada Mešanovića iz Gradačca. Publika je mogla uživati u tri veoma lijepe i neizvijesne konjičke utrke polukrvnih grla.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni na tradicionalnom takmičenju „penjanje uz lipić“ kao i u potezanju konopa gdje su već godinama neporikosnoveni „Vijerni navijači Vide“, koji su ponovo opravdali ulogu favorita. Pobjednik “trke u vrećama” je Adnan Osmanović, drugo mjesto osvojio je Kerim Mustafi a treći je Ensar Mehinović.

Za dobru zabavu pobrinuo se muzički bend „Trešnja“ sa solistima Marijom i Izom. Posjetioci su mogli uživati i u interpretacijama poznatog sevdalije Osmana Hasanbašića.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube