Najnovije vijesti

Obilježana godišnjica Akcije „Zapad 92“

08/12/2016 | objavio Radio Gradačac
Obilježana godišnjica Akcije „Zapad 92“
Boračka udruženja

U Gradačcu je obilježena godišnjica oslobodilačke akcije „Zapad 92“ kada su prije 24 godine borci 107. Viteške brigade oslobodili preko 20 kvadratnih kilometara privremeno zaposjednute teritorije.

1a

Nakon odavanja počasti poginulim, poklanjanja Jasin-a šehidima i polaganja cvijeća na centralno spomen obilježje formirana je pješačka kolona koja se uputila u Novaliće.

2a

Na putu do krajnjeg odredišta učesnici kolone su položili cvijeće i na spomen obilježju u MZ Vida I. Bila je ovo prilika da se učesnici manifestacije, prije svih srednjoškolci, na terenu upoznaju sa borbenim dejstvima u kojima su prije 24 godine oslobođena sela Jasenica, Rajska, Donje Krečane, dio Novalića, Vida I i Njiverica.

5a

Akcija je bila odlično pripremljena i izvedena, a nosilac aktivnosti bila je komanda 7.bataljona 107. Viteške brigade. O tome je za Radio Gradačac govorio Sedat Zukić, predsjednik ODB-a općine Gradačac:

 

Prisutnima su se obratili ratni komandant 213. viteške motorizovane brigade Sadan Imamović, predsjedavajući općinskog Vijeća Husein Kujraković i predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Nijaz Hodžić. Prigodnim programom manifestaciju su upotpunili učenici OŠ „Hasan Kikić“.

3a 4a

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube