Najnovije vijesti

Obilježavanje Dana Evrope

08/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Obilježavanje Dana Evrope
KULTURA

EU Info centar Brčko u saradnji sa BZK “Preporod” Gadačac danas (08.05.2022. godine) u gradskom parku u Gradačcu od 14 do 16 sati u obilježavaju Dan Evrope.

Slavimo kulturu. Otkrivamo skrivene tajne i ljepote umjetnosti i kulture na glavnim ulicama i trgovima. 

Akademska glumica Ida Tursić sa prijateljima čita poeziju i prozu poznatih evropskih pisaca prenoseći poruke mira, poštovanja i uzajamnosti, saopćeno je iz BZK “Preporod” Gradačac.

Lijep razlog da posjetite gradski park u Gradačcu i uživate u prelijepim stihovima.

Dan Evrope 2022

Putovanje kulturnom baštinom, istraživanje i promocija potencijala mladih i podsjećanje na važnost i neophodnost tolerancije, solidarnosti, mira i poštivanja zajedničkih evropskih vrijednosti.

U okviru obilježavanja Dana Evrope 2022. godine Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini organizuje niz događaja širom Bosne i Hercegovine kako bi zajedno sa građanima obilježili ovaj važni datum, rođendan Evropske unije, i zajedno sarađivali na ostvarenju uspješnije, evropske budućnosti ove zemlje.

Tokom 2022. godine također obilježavamo i Evropsku godinu mladih te se radujemo predstavljanju brojnih uspjeha i talenata mladih širom Bosne i Hercegovine. Evropi je potrebna vizija, angažman i učešće mladih ljudi u izgradnji bolje budućnosti. Budućnosti koja je inkluzivnija, tolerantnija, zelenija i digitalna.

Dan Evrope 2022. također obilježavamo uz neprikosnovenu podršku građanima Ukrajine i kroz sve naše aktivnosti nastojimo poslati poruke mira, solidarnost ii tolerancije, poručuju iz euinfo.ba

Radio Gradačac / BZK “Preporod” Gradačac

Comments are closed.

YouTube