Najnovije vijesti

Obilježen Dan Armije Republike BiH

15/04/2016 | objavio Radio Gradačac
Obilježen Dan Armije Republike BiH
Tuzlanski kanton

U Gradačcu je održana centralna svečanost za Tuzlanski kanton u povodu obilježavanja 24. godišnjice formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Organizator je Savez demobilisanih boraca TK, a domaćini Organizacija DB Gradačac.

Dan Armije 2016

U znak sjećanja na herojsku borbu za slobodu Bosne i Hercegovine brojne delegacije borčkih organizacija, izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona i općina su položile cijeće na centralno spomen obilježje šehidma i poginuilim borcima i civilne žrtve rata Odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine i spomenik žrtvama fašističkog terora i palim borcima NOR-a. Imami Medžlisa Islamske zajednice Gradačac su proučili i poklonili hatmu pred duše šehida.

Dan Armije 2016-4Održana je Svečana akedemija na kojoj je istaknuto kako je 15. april 1992. godine jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u modernoj historiji Bosne i Hercegovine. O značaju i ulozi Armije R BiH u prigodnom referatu je govorio predsjednik SDB TK Niaz Hodžić.

Bego GuticČestitke su uputili predsjednik Skupštine TK Senad Alić, premijer TK Bego Gutić, ministar za boračka pitanja TK Fahrudin Skopljak, općinski načelnik Edis Dervišagić, predsjednik Saveza boraca F BiH Samir Sulejmanović, predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK Fahrudin Hasanović i ratni komandant 107./213. viteške brigade ARBiH major Sadan Imamović.

Dan Armije 2016-3Na ovoj manifestaciji su okupljeni demobilisani borci iz svih općina TK i predstavnici boračkih organizacije iz Srednjeg Podrinja – Srebrenica, Vlasenica, Bratunac, Zvornik, Milići kao i borci iz Brčko Distrikta BiH.

Odigrana su sportska takmičenja u malom nogometu, šahu i stonom tenisu.

Dan Armije 2016-6

Comments are closed.

YouTube