Najnovije vijesti

Odličan nastup nogometaša Tempa na turniru u Austriji

20/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Odličan nastup nogometaša Tempa na turniru u Austriji
Nogomet

Dječaci Škole nogometa „Tempo“ Gradačac, 2008. godište prošlog vikenda učestvovali su na prestižnom turniru Champion Trophy U10 u Beču, gdje je nastupilo 128 ekipa iz cijelog svijeta. Izuzetno posjećen turnir bio je prilika za upoznavanje sa vršnjacima, ali istovremeno i potvrdu kvalitete u radu.

Prvog dana turnira, u grupnom razigravanju, ekipa Tempa zauzele je odlično treće mjesto. U istoj grupi nastupili su Manchester City (Engleska), München (Njemačka), Lanmor (China), Ferencvaroš (Mađarska), te austrijeske ekipe Admira, Villach i Sc Brunn.

Drugi dan turnira Tempovci su se sastali sa ekipama Fc Rapperswill (Švicarska), HJK Helsinki (Finska), te Olimpijom iz Ljubljane. Nakon odlične igre osvojili su 2. mjesto u grupi.

Zbog zgusnutog rasporeda utakmica, u razigravanju za konačan plasman najveći protivnik mladih nogometaša bio je umor. Poraženi su od Austrije iz Beča, te Triglava iz Kranja. Turnir Champion Trophy U10 osvojio je Liverpul Fc.

Nakon gostovanje u Austriji slijede pripreme za „Turnir prijateljstva“ koji će biti organizovan u subotu, 23. juna, od 12,30 u okviru tradicionalne manifestacije Trešnjarevo. Za nedjelju, 24. juni, najavljen je „Turnir seniora“ koji Tempo organizuje zajedno sa OFK Vida.

Radio Gradačac/Nermin Huseinbasić

Comments are closed.

YouTube