Najnovije vijesti

Održan 11. tradicionalni karate turnir „Gradačac 2017“

29/10/2017 | objavio Radio Gradačac
Održan 11. tradicionalni karate turnir „Gradačac 2017“
Borilački sportovi

Jučer je održan 11. tradicionalni karate turnir “Gradačac 2017.” kojeg organizuje Karate klub “Adnan Bristrić”. Turnir, organizovan u povodu Dana općine, otvorio je Safet Doborac, predsjednik Sportskog saveza općine Gradačac. U sportskoj dvorani Gradačačkog sajma nastupilo je oko 250 takmičara iz 13 klubova.

Ovaj turnir boduje se za Kantonalno prvenstvo TK a najbolji plasman u službenoj kategoriji ostvarili su takmičari KBS „Zmaj“ Gradačac sa osvojenih 61 bodom i 28 medalja (po 11 zlatnih i srebrnih te šest bronzanih). Drugoplasirani je KK „Tempo“ Gradačac sa 40 bodova (9 zlatnih, pet srebrnih, tri bronzane) a treće mjesto u klupskom plasmanu pripalo je KK“ Gračanica“ sa 36 bodova (8 zlatnih i po četiri srebrne i bronzane medalje).

KBS „Zmaj“ je pobjednik i u neslužbenim kategorijama sa osvojenih 49 bodova (9 zlatnih i po šest srebrnih i bronzanih medalja). Slijede „Tempo“ Gradačac sa 36 i „Bosna-Kalesija“ sa osvojenih 15 bodova.

Ove godine na turniru je bio prijavljen nešto manji broj takmičara a razlog je 1. Državno školsko prvenstvu u karateu koje se danas održava u Tuzli. Pobjednici će nastupiti na Balkanskom prvenstvu, tako da je turnir u Tuzli izborni i očekuje se nastup oko 550 najboljih mladih karatista.

Radio Gradačac/ekarate.ba

Comments are closed.

YouTube