Najnovije vijesti

Održan drugi miting podrške Selmiru Mašetoviću

03/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Održan drugi miting podrške Selmiru Mašetoviću
GRADAČAC

Na gradskom trgu u Gradačcu i danas je održan je, drugi po redu, miting podrške studentu Selmiru Mašetoviću koji je 22. maja uhapšen u turskom gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena i njegovog pokreta FETO.

Građani Gradačca s transparentima “Selmir nije kriv!”, “Gradačac je uz Selmira!” te “Pravda i podrška za Selmira”, pozvali su nadležne institucije i pojedince koji obnašaju najviše funkcije u BiH da počnu raditi svoj posao.

Almira Mašetović, maćeha uhapšenog studenta Selmira Mašetovića kaže da su prošle pune dvije sedmice a da oni još uvijek nemaju pravu informaciju o tome zbog čega je Selmir uhapšeg i šta mu se stavlja na teret.

Kaže kako su uputili mnoge apele prema entitetskim i državnim instuticijama vlasti i nosiocima najviših funkcija ali da do sada nisu dobili nikakve odgovore.

– Selmira sam odgajala od njegove desete godine i to dijete doživljavam kao svoje rođeno iako mu nisam biološka majka. To je mirno i povučeno dijete kojega politika nikada nije interesovala. Bio je istinski vjernik i osim vjere interesovao ga je samo fakultet koji je uspješno priveo kraju – naglašava Almira Mašetović. Dodaje kako je za nju nepojmljivo da ama baš niko iz državnih institucija nije našao za shodno da im pomogne.

“Mi ćemo uložiti i zadnji atom naše snage da pomognemo Selmiru. Znamo da je Bakir Izetbegović kućni prijatelj s turskim s predsjednikom Erdoanom. Oglušio se o sve naše apele za pomoć. Obratit ćemo se i srbijanskom predsjedniku Vučiću koji je također dobar s Erdoanom. Možda će on imati više razumijevanja za patnju kroz koju prolazimo i uraditi nešto više za nas“, kaže uplakana Almira.

Sa mitinga podrške Selmiru, koji je u nedjelju navečer okupio tri puta više građana nego dan ranije ponovo su pozvane državne vlasti da rade svoj posao i pomognu Selmiru Mašetoviću.

Novi miting podrške Selmiru Mašetoviću najavljen je za ponedjeljak u 18 sati. Građani su pozvani da se u još većem broju odazovu.

Radio Gradačac / Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube