Najnovije vijesti

Održan Info dan „Kreativna Evropa“ u Gradačcu

25/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Održan Info dan „Kreativna Evropa“ u Gradačcu
KULTURA

Danas je u Gradačcu organizovan Info dan u okviru Programa „Kreativna Evropa“ (Creative Europe) za predstavnike javnih ustanova, škola, organizacija civilnog društva i udruženja koja se bave kulturom.

„Kreativna Evropa“ je program Evropske komisije za podršku i finansiranje projekata iz oblasti kulture za period od 2014. do 2020. godine na koji se mogu prijaviti i organizacije i ustanove u oblasti kulture iz Bosne i Hercegovine. Cilj organizacije Info Dana je promocija Programa Kreativna Evropa i predstavljanje različitih mogućnosti za ustanove i organizacije u  Gradačcu  i okolini za kandidovanje projekata na otvorene pozive za projekte u okviru ovog EU Programa. Desk Kreativna Evropa BiH će pomoći zainteresovanim ustanovama kulture i organizacijama da ispune aplikaciju kako bi se mogli prijaviti za sredstva iz pomenutog fonda, rekla je Aida Kalender, voditeljica Deska Kreativna Evropa BiH i stručnjakinja za kulturne politike i menadžment u kulturi.

Kroz prezentaciju Programa i razgovor sa učesnicima Info dana u Gradačcu prenesena su potrebna praktična znanja kulturnim radnicima o pisanju uspješnih aplikacija za EU program Kreativna Evropa.

Kako se moglo čuti, Gradačac bi svoju šansu, između ostalog, mogao da ima u projektima vezanim za kulturno-historijsko naslijeđe.

Info Dan je realizovan kroz saradnju Općine Gradačac i  Deska Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube